Oké, we nemen de draad weer op. We waren onze kleerkast aan het uitmesten. Waar waren we gebleven? Alles wat er niet in thuis hoorde, is eruit gegaan. Dat was te groot, te klein, te versleten, te ouderwets, te “helemaal niet meer mij” etc.
We zijn onverbiddelijk geweest met soms bittere tranen tot gevolg.

Nu is het tijd om weer orde in de chaos te brengen.

Alhoewel de seizoenen ook in de kledij meer door elkaar beginnen te lopen, zijn er toch nog altijd stukken die echt wel in een bepaald seizoen thuishoren. In deze tijd van het jaar verhuizen dus alle winteritems naar een andere kast of in dozen tot in het najaar. Zorg wel dat je weet wat zich waar bevindt zodat je alles terugvindt tegen het einde van de zomer.

Hang zo veel mogelijk van je kleren op. Dit geeft je een beter overzicht. Je ziet letterlijk al je kleren die je hebt. En je ziet ook wat je meer, minder en nooit draagt.
Gebruik identieke kleerhangers. Dat is zo veel aangenamer en rustiger om naar te kijken.

Welke volgorde ga je nu nemen? In principe is dat eenvoudig: wat voor jou het gemakkelijkst is. Als je daar nu niet direct een zicht op hebt, is het mogelijk dat je de volgorde een paar keer zal wijzigen tot je komt tot het gewenste resultaat.
Het doel is immers dat je ’s morgens (of zelfs liever de avond ervoor) heel snel je outfit kan samenstellen, zonder al te veel te moeten nadenken.
Als er een groot verschil is tussen je werk- en vrijetijdskledij, dan maak je hier twee aparte categorieën van. Een derde kan bijvoorbeeld feestkledij zijn.
Vervolgens hang je je kleren per categorie: jurken, broeken, blazers, bloezen, topjes.
En ten laatste per kleur, van zwart naar wit.

Nu zie je wat je hebt en wordt het veel gemakkelijker om meerdere combinaties te maken. Want is het niet zo dat je neigt om altijd dezelfde broek met hetzelfde topje te dragen? Tip: als je moeite hebt met combineren, maak dan foto’s van verschillende combinaties en hang ze aan de binnenkant van je kleerkast.

Ziezo, nu heb je weer overzicht. Elke keer je de deuren van je kleerkast opent, zal je met een fris gemoed je kleren kunnen kiezen.

Volgende maand: wat met de accessoires? Stay tuned. 😊