Hoeveel seconden waren het weer om een eerste indruk te vormen van iemand? Die eerste indruk heeft niets te maken met wat je aanhebt, maar alles met hoe je het draagt, hoe je het combineert en het zelfvertrouwen dat het jou geeft. Dat zorgt voor jouw uitstraling.
Maar: ook al heb je voor duizenden euro’s aan je lijf, wie niet verzorgd voor de dag komt, is eraan voor de moeite.

Hier zijn enkele tips om er altijd tiptop uit te zien.

Zorg ervoor dat je kleren netjes gestreken zijn. Als je daar zelf de tijd niet voor hebt, breng je kleren dan naar de strijkwinkel. Er is echt geen excuus om droogkastkledij te dragen.
Als je je kleren ’s morgens aantrekt, controleer dat er geen vuile vlekken op zijn, geen naden die lossen en geen knopen die ontbreken.

Als je je schoenen verzorgt, dan kunnen ze vele jaren meegaan. Leer dat geregeld ingevet wordt, blijft heel lang mooi.
En hier en daar vind je nog schoenmakers om die afgedragen zolen te vervangen.
Witte sneakers, tja, die horen wel wit te zijn. Draag er dus zorg voor.

Draag je een bril? Poets die dan die elke morgen.
Ik draag al vele jaren een bril en weet uit ervaring dat je het zelf meestal niet ziet als hij vuil is. Elke morgen gaat hij dus onder de kraan met een beetje afwasmiddel. Als ik ’s avonds nog de deur uit moet, dan is er opnieuw een inspectie.
Denk ook aan je zonnebril! Niets onverzorgder dan een zonnebril met vetvlekken.

Ga geregeld naar de kapper. Een uitgroei is een natuurlijk gevolg van geverfd haar, maar het oogt nu eenmaal niet verzorgd. Zorg er ook voor dat je coupe in vorm blijft. Niet te lang wachten tussen twee afspraken, dus.

Gebruik je liever geen make-up? No problem. Indien wel, dan is de boodschap: less is more. Overdrijf niet met de foundation en matterende poeder.

Verzorg je handen. Vergeet niet dat die zeer zichtbaar zijn. Goede handcrème vind je overal. Afgebeten nagels of vuile randen zijn not done. Tip voor de nagelbijters: ga voor valse nagels. En verwen jezelf geregeld met een manicure.

Met het mooie weer in het verschiet (nu eens wel en dan weer niet), komen de sandalen weer te voorschijn. Daarom is een pedicure ook een goede investering.

En last but not least: draag de juiste kledingmaat. Het doet er niet toe welke maat je hebt. Het doet er wel toe dat je kleren goed passen. Zowel te klein als te groot tonen dat je ofwel geen voeling hebt met je uiterlijk of dat je niet goed in je vel zit. Beide zijn te vermijden.

Nog raad nodig? Contacteer me gerust voor een afspraak.

Groetjes
Sabien