80% van de tijd draag je 20% van de kleren die in je kleerkast hangen. En de koopjesperiode is daar bij velen gedeeltelijk verantwoordelijk voor. Dus loont het de moeite om eerst goed na te denken vooraleer je je stort in de talrijke aanbiedingen. Om miskopen te vermijden, kun je onderstaande lijst vlug in je hoofd overlopen.

Is dit mijn maat?

Heb je goede voornemens om binnenkort in een maatje minder te passen? Hoe concreet zijn die voornemens? Hoe zeker ben je dat je je doel zal halen? Overweeg dit eerst vooraleer je je wurmt in een maatje dat te klein is.
Omgekeerd is ook niet goed, hoor. Te groot zal altijd wel passen, maar vormeloos is nu toch ook weer de bedoeling niet.

Doet de pasvorm mijn figuur goed uitkomen?

Oké, het past. Het is niet te groot en niet te klein. Maar past het ook bij jouw figuur? Accentueert het die zaken die je wil accentueren? Of is het effect omgekeerd?
Zorg dat je weet welke pasvormen goed zijn voor jouw figuur. Het zal je veel tijd en frustratie besparen.

Hoe ga ik het combineren?

Heb ik in mijn kleerkast bijpassende kleren hangen? Indien niet, dan zoek je beter onmiddellijk iets wat er bij past. Anders is de kans groot dat het werkloos in je kleerkast blijft hangen tot de volgende grote opruimbeurt.

Word ik er blij van?

Oké, het is echt wel zwaar afgeprijsd en het is van een merk dat je heel mooi vindt. Maar is het ook echt wel jouw ding? Past het bij jouw stijl? Frissen de kleuren jouw gezicht op?
Als je een degelijk antwoord hebt op deze vragen, rest er nog maar één ding: GO FOR IT!

Heb je ook veel kleren in je kleerkast hangen die je zelden of nooit draagt? Vind je het moeilijk om de juiste combinaties te maken?
Maak een afspraak voor een complete make over, stijladvies op maat én personal shopping!