Volgens de winkeletalages is de lente op komst. En het doet natuurlijk wel deugd om aan een warm zonnetje te denken in deze sombere dagen.

Als je al zin hebt in de nieuwe collecties, is het geen slecht idee om wat plaats te maken in de kleerkast.
Maar hoe ga je hierbij te werk? Hieronder vind je 5 categorieën die je helpen om afscheid te nemen van een aantal kleren.

Nooit gedragen

Hangt het prijskaartje er nog aan? Is het lang geleden dat je het gekocht hebt? Nooit gelukt om te combineren met iets dat al in je kleerkast hing?
Heb je 3 keer ja geantwoord, dan gaat dit stuk eruit.

Uit de mode

Kleren van goede kwaliteit kunnen vele jaren gedragen worden. Maar kwaliteit is niet altijd synoniem met tijdloos.
Twijfel je, volg dan het advies van een vriendin met een oog voor mode.

Te groot of te klein

Kledij die te ruim zit (behalve uitdrukkelijk oversized) is echt niet flatterend. Indien het dateert van een periode dat je zwaarder was en je niet wil terugkeren naar die periode, dan gaat het er zeker uit.

Te klein is ook niet echt een zicht. Oké, vroeger woog je misschien wat minder, maar die tijd is nu voorbij. Dit gaat eruit.
Om te weten of je kledij nog altijd goed past, is het dus belangrijk dat je elk stuk aantrekt. Ja, dit is veel werk, maar het resultaat zal des te beter zijn.

Versleten of vuil

Zitten er gaten of scheuren in die niet meer te herstellen zijn? Zie je vlekken en zijn die er niet meer uit te krijgen?
Hoe erg je er ook emotioneel aan gehecht bent: out it goes!

Is het jouw stijl?

Klopt wat in je kleerkast hangt met wat je wil uitstralen? Als je klasse en professionalisme wil uitstralen, dan is het weinig waarschijnlijk dat je een boyfriend jeans met scheuren zal dragen.

Je kledij is een belangrijk onderdeel van je uitstraling. En je eigen stijl is niet iets wat onveranderlijk is. Het evolueert mee met de persoon die je bent. Het is dus goed mogelijk dat je 5 jaar geleden iets anders wilde uitstralen dan nu. Of misschien was je daar toen niet echt mee bezig.
Het kan zijn dat je wat hartzeer voelt als je de stapel kleren ziet liggen die je opzij gelegd hebt. Aan sommige ben je emotioneel gehecht, andere waren duur of zijn nog altijd heel mooi. Daarom is het belangrijk dat je ze niet zomaar weggooit.

Wat kun je er mee doen?

  1. Doorverkopen of weggeven aan een vriendin. Of ruil met elkaar. Duik eens een namiddag in elkaars kleren.
  2. Naar een tweedehandswinkel dragen. Voor mooie stukken kun je soms nog wat centen krijgen. In elke stad zijn er tweedehandswinkels. Als je er nooit komt, stap er zeker eens binnen. Je zal verrast zijn van het aanbod.
  3. Naar de kringloopwinkel dragen. Stukken die minder waarde hebben, maar nog goed draagbaar zijn, kunnen naar de kringloopwinkel.

Zo, nu heb je weer ruimte gemaakt.
Maar hoe schep je orde in de kleren die er wel nog hangen? Dat is voor volgende maand. 

Heb je de indruk dat je niet tevreden bent over je huidige kleerkast en wens je advies over welke kledij best past bij jouw figuur ?
Maak een afspraak voor een complete make over, stijladvies op maat én personal shopping!